Online cursus: Verbinding met je arts!

Voor waardevollere gesprekken met hulpverleners
Ja ik wil mee doen!

Ben jij lief, sociaal, help je anderen waar je maar kunt, maar voel je je er alleen voor staan als je zelf een helpende hand kunt gebruiken? Het is niet dat je je hulpverlener onaardig vindt, maar hij/zij slaat net de plank mis. Verdrietig word je er van.

Of laat jij je niet zomaar kennen, sta je je mannetje en vertel je graag waar het op staat, maar heb je het idee dat er niet naar je wordt geluisterd? Voel je je een roepende in de woestijn en frustreer je je voor de zoveelste keer aan een hulpverlener die geen boodschap heeft aan jouw verhaal?

Wil jij je gehoord en gezien voelen?

Speciaal voor

(Familieleden van) mensen met chronische ziekten of langdurige klachten, die frequent contacten hebben met hulpverleners

Gericht op

Medische gesprekken, maar veel breder inzetbaar!

Door

Een vrouwelijke huisarts die streeft naar verbinding en een passie heeft voor onderwijs!

Herken je dit?

Na afloop van een medisch gesprek voel je je teleurgesteld. Je had andere verwachtingen gehad. Een gesprek dat niet lekker loopt, geeft vaak een naar gevoel. Het idee er alleen voor te staan of je voelt je niet serieus genomen, betuttelt of ‘van het kastje naar de muur’ gestuurd. Onmacht en wanhoop, omdat je zo geen steek verder komt. Verdriet of angst wanneer je denkt aan je toekomst en er als een berg tegenop ziet een nieuwe afspraak in te plannen.

“Wat moet ik vertellen?”, “Wat als mijn klacht niet erg genoeg is?” of “Help, als ik mijn verhaal maar helder kan over brengen..” las ik vaak terug toen ik een poosje terug een vragenlijst liet rondgaan. 

Je begint aan jezelf te twijfelen, trekt je terug of maakt je steeds bozer.

Je mist de gedachtengang van de persoon voor je, het lukt je onvoldoende je verhaal helder over te brengen, emoties nemen de overhand in een gesprek of er is gewoonweg geen ‘klik’. 

Je zou graag het het in eigen hand nemen, maar bij het idee al zakt de moed je in de schoenen. Hoe dan? 

Wil jij:

– Binnen een aantal weken leren hoe je meer waardevolle contacten kunt hebben met je behandelend artsen en andere hulpverleners?
– Minder frustratie ervaren tijdens of na afloop van een gesprek?
– Je gehoord en gezien voelen?
– Je ideeën en wensen bespreekbaar maken?
– Meer inspraak over je behandeltraject, zorg of therapie?
– Je tijd en energie besteden aan dingen die jij belangrijk vindt?

Verbinding

Goed contact, jezelf gehoord en gezien voelen lijkt voor een deel van ons een kwestie van geluk hebben met je gesprekspartner, je hulpverlener of wie dan ook.

Sommige mensen maken een botte of onverschillige indruk, je voelt je er door afgewezen. Je begint aan jezelf te twijfelen: vraag ik te veel, overdrijf ik of ben ik nou zo gevoelig?

Je trekt je terug of besluit de strijd aan te gaan. Het kost je energie en vervult je met wrok en haat. Het kleurt je wereld grijs en je verliest de verbinding met de ander en jezelf.

Toch zijn we allemaal mensen, allemaal mensenlijk. Ook die botte, onverschillige persoon die je ontmoette. We hebben allemaal behoefte aan genegenheid, echt contact en verbinding.

Zonder verkeren we in een leegte, zijn we eenzaam en voelen we ons ellendig.

Wanneer we het moeilijk hebben, hopen we allemaal op mededogen, begrip en medeleven.

Ik geloof er in dat iedereen de momenten van contactverlies in een gesprek kan leren herkennen en ombuigen, zodat je de verbinding met de ander niet hoeft te verliezen!

Op deze manier buig je een verloren gesprek weer om naar een waardevol contact! Een geslaagde bijeenkomst, een goede behandelrelatie of een fijn gesprek met een dierbare.

Blijf in verbinding.

(online) cursus op je eigen tempo!

Voor waardevollere (medische) gesprekken

Bestaande uit 4 modules:

Opbouw van een medisch gesprek

O.a.:
 – Triage vooraf
 – Onderdelen van een medisch gesprek

Bonus: verschillende gespreksstijlen

Onder de oppervlakte van een gesprek

O.a.:
 – Verbale- en non-verbale communicatie
 – NIVEA smeren
 – 4 Aspecten van communicatie
 – Het ijsberg-model

Neuzen dezelfde kant uit

O.a.:
– Verwachting en teleurstelling
 – Hulpvraag
 – Spuien, sparren of oplossing?
 – Hulpverleners-syndroom

We zijn allemaal menselijk

O.a.:
 – Behoeftes
 – Copingstijl
 – Stress is van levensbelang
 – G schema

Start vandaag nog met de cursus

Inclusief:

Kickstart call met Dokter-ES à 15-20 min.
4 Video modules à 30-60 min
2 Bonus modules
Bij elke module (creatieve) opdrachten!
Direct toegang tot de online leeromgeving (desktop en mobiel)
Korting op de vervolgcursus(sen)!

Cursus Verbinding met je arts

Voor waardevollere (medische) gesprekken

Van € 99,-

Nu met webinar korting voor € 48,50!

Reviews van cursisten

Jessica - Oprichter platform Chronisch & Happy

"Ik had de eer om als één van de eerste gebruikers een review te schrijven over de cursus “Verbinding met je arts, waardevollere gespreksvoering met je hulpverleners”. En bij mij komt één woord meteen naar boven “verhelderend”. Voor de patiënt is het een heel verhelderende cursus die de andere kant van het verhaal laat zien. Daarnaast houdt Esther je op verschillende vlakken een spiegel voor. Een spiegel die verhelderend werkt. Esther maakt één ding enorm duidelijk: we hebben elkaar nodig, de arts en de patiënt. En vast staat dat communicatie hierin een groot goed is, wat natuurlijk ook het doel is van deze cursus. Zo maak ik er onder andere meteen uit op dat als communiceren in de praktijk lastig voor je is, dat je wellicht thuis al een en ander op papier kunt zetten. En ik ben benieuwd wat jij er als cursist uit gaat halen. Enniewee, het woord “verhelderend” is het woord wat alles samenvat."

Imke, 44 jaar

"De online cursus 'Verbinding met je arts, waardevollere gespreksvoering met je hulpverleners' vond ik super tof en leerzaam om te volgen. Esther is inspirerend en enthousiast en de liefde voor haar vak spat er vanaf. Ze heeft veel kennis om te delen en ik heb bewondering voor het feit dat Esther de soms best lastige materie op een begrijpelijke manier weet uit te leggen. Een aanrader die de investering meer dan waard is!"

Esther van Vlaanderen

Esther van Vlaanderen

Huisarts, blogger, onderwijsmaker

Even voorstellen

Mijn naam is Esther, online ook wel te vinden als Dokter-ES!

Als huisarts haal ik voldoening uit fijne patiëntencontacten, waarbij ik de hulpvraag boven water haal, ruimte bied aan ideeën, zorgen en verwachtingen en we samen beslissen hoe iemand het beste is geholpen.

Naast de huisartsenopleiding, heb ik de onderwijsdifferentiatie gevolgd (onderwijsmaker!) en ben ik bezig met een coaching-opleiding voor artsen! Ik verdiep mij graag in zelfontwikkeling en arts-patiënt communicatie!

 

Mijn leerervaringen

Als geneeskundestudent, coassistent en later arts heb ik moeten leren hoe je diverse gesprekken voert. Het vergde moed om slecht nieuwsgesprekken (voor het eerst) te voeren, onvrede te bespreken of met supervisoren te overleggen. Stalen zenuwen om helder te blijven communiceren in spoedeisende situaties of in geval van onverwachte bevindingen. En bewustzijn van een actief luisterende houding en empathie wanneer iemand met emoties wordt overmand en/of zich in een nare situatie bevindt. Het blijft uitdagend om te gaan met mensen met hinderlijke persoonlijkheidstrekken, die je (on)bewust ondermijnen, manipuleren of dwingen.

Het heeft enorm geholpen om bepaalde kennis en inzichten op te doen over wat zich bijvoorbeeld onder de oppervlakte van een gesprek kan afspelen en de gesprekstechnieken om hier invloed op uit te oefenen.

Wil jij ook meer grip?

Nee, dat gaat niet vanzelf, maar oefening baart kunst! Te beginnen met de inzichten die ik met je wil delen.

Ben jij er klaar voor?

Jij kunt waardevollere gesprekken hebben met je behandelend arts en andere hulpverleners. Verbeter je kennis en vaardigheden omtrent het voeren van gesprekken. Verkrijg hiermee het begrip en de erkenning waar je op hoopt. Ervaar meer regie in je eigen leven. Dat is spannend en wellicht heb je nog geen idee hoe dat werkt of zie je jezelf dat nog niet doen, maar je bent niet de enige. Anderen ervaren dat ook. Iedereen moet ergens beginnen. Zet kleine stapjes. En samen kom je verder dan alleen!

FAQ

Hoe lang heb ik om de cursus af te ronden?

Je hebt 3 maanden toegang tot de online leeromgeving om de cursus af te ronden.

Mag ik de cursus ook meermaals doen?

Binnen 3 maanden mag je de cursus zo vaak herstarten als je wilt!

Wat als ik spijt krijg van mijn aankoop?

Laat me binnen 2 weken weten waarom en krijg je geld terug.

Kan ik deze cursus ook volgen zonder frequente medische contacten?

Jazeker! In de cursus worden gespreksvaardigheden en inzichten behandeld die je in diverse situaties kunt toepassen!

Of vanwege een kind of partner met een chronische ziekte?

Ja, ook in dat geval zul je frequent medische contacten hebben en komt de cursus van pas. 

Wanneer kan ik starten?

Na je inschrijving en betaling ontvang je direct een mail met inloggegevens voor de online leeromgeving, zodat je direct kunt starten!

Cursus

Modules

Opdrachten

© 2021 Dokter-ES
© Foto’s door Prisca Visser

EV Waarnemingen – Kvk 74534394

Algemene voorwaarden