Over mij

Over mij

Voorjaar 2019 ben ik afgestudeerd als huisarts (VUmc), waarna ik als waarnemend huisarts ben gaan werken in verschillende (dag)praktijken en op de huisartsenpost. Als waarnemend huisarts ben ik flexibel inzetbaar, het betekent dat ik (nog) geen eigen praktijk heb en wanneer we na covid weer kunnen reizen, hoop ik nog een mooie reis te maken!

Tijdens mijn studie geneeskunde vond ik veel vakken leuk. Meerdere specialismen boeide me, waaronder de cardiologie, infectieziekten en kindergeneeskunde. Psychologie en communicatievaardigheden vond ik ook reuze interessant. Als bijbaantje gaf ik onder andere bijles en verzorgde ik practica voor (jongere) geneeskunde studenten. 

Lastig kiezen, voor welke specialisatie ga je dan? Het was nogal een keuze, eenmaal gespecialiseerd, wissel je niet meer zo gemakkelijk. Gedurende de stages ontdekte ik dat er 1 ‘specialisatie’ was dat zich met al deze vakken bezig hield: huisartsgeneeskunde, ofwel het vakgebied van de generalist. 

Tot nu toe heb ik nooit spijt gehad van mijn keuze. Huisartsgeneeskunde is een prachtig veelzijdig vak: van jong tot oud, van kleine kwaal tot complexe ziektebeelden, acute en chronische ziekten en van praktisch hands-on tot gesprekken voeren. Lekker afwisselend en daar houd ik van! 

Naast patiëntenzorg vind ik het ook hartstikke leuk om me met onderwijs bezig te houden. Momenteel doe ik dat als alumnus voor de huisartsopleiding van het VUmc voor de leerlijn preventie.

 

Deze website, i.c.m. mijn instagram account is een nieuw uitprobeersel, ik hoop dat jullie het leuk vinden!

 

Xx Esther

 

Dokter ES

Welkom op mijn blog!

 

Ik schrijf graag over:

Mijn (opleidings- en praktijk)ervaringen – Over wat geluk voor mij betekent en mijn zoektocht naar geluk! – Positieve mindset en -gezondheid – Verbinding – Balans

 

Xx Esther

Mijn (inspiratie)bronnen benoem ik in mijn blogs. Mocht ik jou ook inspireren en wil je een (stukje) tekst van me lenen, drop mijn naam (dokter-ES.nl) en leuk als je me het laten weten!