Selecteer een pagina

Waarom huisarts?

Als huisarts zie je mensen van jong tot oud, met uiteenlopende hulpvragen. Soms komen mensen met klachten waarvan ze zelf ook geen idee hebben waar die vandaan komen of hebben ze er juist uitgesproken ideeën over.

Als huisarts ben ik vaak de eerste arts die de klacht mag onderzoeken en duiden, om vervolgens een plan op te stellen. Elke kwaal heeft min of meer een standaard behandelplan, echter maken de ideeën, wensen en verwachtingen van patiënten mijn werk keer op keer weer interessant en uitdagend.

 

Want WAT brengt DEZE persoon VANDAAG bij MIJ op het spreekuur?

 

Wat is er aan de hand? Ofwel welke zorgen heeft iemand? Wat maakte dat hij/zij vanmorgen besloot te bellen? Wat is de invloed van deze klacht op iemands leven?

Deze vragen geven richting aan het plan dat ik opstel met de patiënt. Daarnaast leveren ze vaak mooie gesprekken op en een uniek inkijkje in iemands leven.

 

Als huisarts behandel je (met medicijnen of geef je adviezen), maar vind je ook een stuk diepgang, zet je al je zintuigen in om iemand weer (meer) van het leven te laten genieten!

Een goed gesprek, het beantwoorden van de hulpvraag of daadwerkelijk genezen van iemand geeft me ontzettend veel voldoening!